flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканку міста Малина притягнуто до кримінальної відповідальності за глорифікацію (прославляння) осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України

20 грудня 2022, 11:07

Малинський районний суд Житомирської області розглянув обвинувальний акт разом із угодою про визнання винуватості щодо мешканки м. Малина, яку обвинувачено за ч.ч. 2,3 ст.436-2 Кримінального кодексу України. 

Протягом квітня-липня 2022 року обвинувачена на власній сторінці соціальної мережі, яка заборонена в Україні, з мотивів підтримки інформаційних впливів держави-агресорки на шкоду інформаційній безпеці України, здійснила ознайомлення, вподобання, а потім поширення публікацій, у яких містилася глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році, а саме представників збройних формувань російської федерації та іррегулярних незаконних збройних формувань. 

Вироком від 16 грудня 2022 року Малинський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, визнав громадянку П. винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст. 436-2 КК України та призначив їй узгоджене сторонами угоди покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ять років без конфіскації майна з випробуванням, встановивши  іспитовий строк три роки.

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції упродовж місяця.

 

Пресслужба суду