flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За колаборацію Малинським районним судом засуджено внутрішньо переміщену особу

19 квітня 2023, 10:29

Малинський районний суд Житомирської області розглянув обвинувальний акт щодо внутрішньо переміщеної особи, мешканця Коростенського району, якого обвинувачено за ч.1 ст.111-1 Кримінального кодексу України. 

Колаборант публічно заперечував війну російської федерації проти України, закликав до підтримки дій збройних сил росії, переконував громадян у тому, що мирні міста та селища обстрілюють військовослужбовці Збройних Сил України, а не окупанти. Також особа закликала до підтримки рішень та дій держави - агресора, а саме: що найближчим часом українську владу замінить російська влада, яка «скрізь наведе порядок».

Прихильника держави-агресора викрили правоохоронні органи.

Обвинувачений під час судового розгляду справи свою вину у кримінальному правопорушенні не визнав, заперечив вчинення ним дій, які інкримінувалися стороною обвинувачення, суть пояснень зводилася до посилань на неприязні стосунки з сусідами, однак суд розцінив це як намагання уникнути відповідальності за вчинене діяння, оскільки інші досліджені в ході судового розгляду справи докази свідчили про обґрунтованість пред`явленого прокурором обвинувачення.

Отже, оцінивши кожний доказ, суд визнав доведеною вину обвинуваченого у вчиненні злочину – колабораційній діяльності та призначив покарання, передбачене санкцією ч. 1 ст.111-1 Кримінального кодексу України.

Вирок набере законної сили після закінчення 30-денного строку на подання апеляційної скарги.

 

Пресслужба суду