flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обов'язкова реєстрація в Електронному суді з 18 жовтня: відбудеться онлайн-семінар щодо нюансів реєстрації

13 жовтня 2023, 14:05

17 жовтня відбудеться семінар з питань порядку реєстрації/авторизації в Електронному суді, а також його додаткових функціональних можливостей. Про це повідомили у ДП «Інформаційні судові системи».

Відкритий онлайн семінар буде проводитись на YouTube-каналі

Звертаємо увагу, що з 18 жовтня 2023 року вводиться в дію закон №3200-IX щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів для участі у судових процесах. Відповідний законопроект 7574-д Верховна Рада ухвалила 29 червня. 

При зверненні до суду з метою ідентифікації осіб, які зареєстровані в Електронному Суді та дотримання вимог для електронної взаємодії з судом, просимо у заявах, позовних заявах, скаргах, клопотаннях обов'язково вказувати: 

- для юридичних осіб - ідентифікаційний код юридичної особи;

- для фізичних осіб - підприємців - реєстраційний номер облікової картки платника податків, для адвокатів - номер та дата видачі свідоцтва про право зайняття адвокатською діяльністю;

- для фізичних осіб - унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР), реєстраційний номер облікової картки платника податків або номер і серія паспорта.