flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Малинського районного суду Житомирської області Володимир Ярмоленко взяв участь у міжнародному семінарі щодо розгляду справ про воєнні злочини у м.Варшава (Польща)

02 листопада 2023, 16:18

30-31 жовтня 2023 року у м. Варшава (Польща) відбувся семінар щодо розгляду справ про воєнні злочини у складі делегації українських суддів, участь у якому взяв голова Малинського районного суду Житомирської області Володимир Ярмоленко.

Організаторами заходу виступили Верховний Суд та Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Виходячи з реалій часу, семінар мав на меті поглиблення знань суддів у сфері національної і міжнародної практики судового розгляду кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів, що дасть змогу забезпечити справедливий та ефективний розгляд цієї категорії справ, дотримання єдності судової практики, що є вкрай важливим для ухвалення суддями рішень.

Упродовж двох днів семінару учасники вивчали низку питань, зокрема, щодо застосування міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права, ключових елементів міжнародних злочинів за Римським статутом, Гаазькою та Женевською конвенціями, розмежування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, а також проблем, пов’язаних із допустимістю доказів воєнних злочинів.

Крім того, в межах навчання обговорювалися процесуальні питання та проблеми забезпечення права на справедливий судовий розгляд у справах про воєнні злочини, проблеми заочного судочинства та застосування рішень міжнародних трибуналів у національних юрисдикціях тощо.

Підсумовуючи, слід зазначити, що нові знання, здобуті за результатами заходу, стануть у пригоді в здійсненні суддями практичної діяльності.

Малинський районний суд Житомирської області висловлює слова вдячності організаторам семінару за можливість удосконалення знань у сфері воєнних злочинів.

Пресслужба суду