flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За пособництво в підробленні та у використанні підробленого посвідчення водія Малинським районним судом засуджено мешканця Малинської територіальної громади

09 листопада 2023, 10:54

30 жовтня 2023 року Малинський районний суд Житомирської області розглянув обвинувальний акт щодо мешканця Малинської територіальної громади Коростенського району Житомирської області, який обвинувачується у пособництві в підробленні посвідчення водія та у використанні завідомо підробленого документу.

Так, судом встановлено, що обвинувачений К. у серпні 2023 року вступив у змову з невстановленою під час досудового розслідування особою та, шляхом використання власного мобільного пристрою через мережу «Інтернет» за допомогою додатку «Телеграм», надав вищезазначеній невстановленій особі свої анкетні дані, оцифровану фотокартку, фото паспорта громадянина України, фото підпису для подальшого їх внесення до підробленого документу, чим створив сприятливі умови для вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України.

У подальшому невстановлена дізнанням особа виготовила підроблене посвідчення водія на право керування транспортними засобами, внісши анкетні дані та оцифровану фотографію обвинуваченого, за що останній сплатив грошові кошти у сумі 12500 гривень, розрахувавшись накладним платежем у відділенні Нової Пошти.

07 вересня 2023 року обвинувачений рухався за кермом автомобіля по автодорозі між населеними пунктами смт. Гранітне – с. Федорівка Коростенського району Житомирської області та за порушення Правил дорожнього руху був зупинений працівниками патрульної поліції. На вимогу поліцейського обвинувачений К. пред’явив для перевірки посвідчення водія, використавши при цьому завідомо підроблений документ.

Обвинувачений під час судового розгляду справи свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю.

Таким чином, оцінивши кожний доказ, суд визнав доведеною вину обвинуваченого К. у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч.4 ст.358 КК України та призначив йому остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень.

Вирок набере законної сили після закінчення 30-денного строку на подання апеляційної скарги.

 

Пресслужба суду