flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи Малинського районного суду зі зверненнями громадян, а також з розгляду запитів на публічну інформацію за 2023 рік

30 січня 2024, 09:30

Організація роботи зі зверненнями громадян в Малинському районному суді Житомирської області здійснюється відповідно до вимог Конституції України, Закону України «Про звернення громадян» та Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах  державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм  власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року №348.

Порядок роботи в Малинському районному суді Житомирської області з розгляду запитів на публічну інформацію здійснюється відповідно до вимог Конституції  України  та Закону України «Про доступ до публічної інформації».

За період з 01.01.2023 по 31.12.2023 до Малинського районного суду Житомирської області надійшло 8 письмових звернень громадян: 7 заяв та 1 скарга. П’ять звернень надійшло шляхом використання електронних засобів зв’язку. До найпоширеніших питань, які громадяни порушували у своїх зверненнях належать: роз’яснення процедури розгляду судової справи без участі однієї зі сторін; щодо сприяння в проведенні опитування; щодо наявності зареєстрованих справ відносно конкретної особи; щодо отримання процесуальних документів; щодо надання роз’яснень судового рішення. За результатами опрацювання 7 з них задоволено, а у 1 відмовлено у зв’язку з його необґрунтованістю.

Щодо запитів на публічну інформацію, то за 2023 рік надійшло 9 запитів на отримання публічної інформації від громадян та юридичних осіб, з яких: 6 - від фізичних осіб та 3 - від юридичних осіб, поданих електронними засобами зв’язку.

Серед запитів про надання публічної інформації найбільшу кількість становили запити щодо: діяльності та складу суду; застосування слідчими суддями запобіжного заходу у вигляді застави; кількості розглянутих справ за вчинення злочинів проти основ національної безпеки; кількості судових справ, що розглядалися.

За результатами розгляду 8 запитів задоволено у повному обсязі та надано запитувану інформацію з необхідними роз’ясненнями, 1- задоволено частково.

Відповіді на звернення громадян, а також щодо запитів на публічну інформацію були розглянуті в межах передбаченого законодавством терміну.

Також, на виконання ст.22 Закону України «Про звернення громадян», з метою забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів державної влади, в Малинському районному суді Житомирської області здійснюється особистий прийом громадян керівництвом суду. Так, відповідно до графіку особистого прийому громадян, затвердженого наказом голови суду від 17.02.2022 «Про затвердження Порядку організації та проведення особистого прийому громадян у  Малинському районному суді Житомирської області» прийом громадян головою суду здійснюється кожного четверга з 09 до 12 години, а керівником апарату суду – кожної середи з 14 до 16 години.

Графіки прийому громадян розміщені на офіційному вебсайті суду за посиланням https://ml.zt.court.gov.ua/sud0614/ та безпосередньо в приміщенні суду.

Протягом 2023 року на особистий прийом до голови суду звернулося двоє громадян, а до керівника апарату – троє.

Таким чином, у Малинському районному суді Житомирської області створені належні умови для реалізації права на звернення та отримання інформації, з метою забезпечення права кожного на відстоювання своїх прав і законних інтересів та їх відновлення, у разі порушення, з дотриманням норм чинного законодавства України.

 

Пресслужба суду