flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

30 квітня 2024 року в м. Малині відбувся відкритий правоосвітницький захід з правознавства "ПравоКвест"

01 травня 2024, 09:02

Проведення правоосвітницьких заходів з правознавства для учнів навчальних закладів у формі брейн-рингу  є головною метою навчити дітей користуватися своїми правами в різних ситуаціях, виховувати почуття відповідальності за свої вчинки, поринаючи в атмосферу змагань, коли необхідно вирішувати конкретні завдання та долати перешкоди.

30 квітня 2024 року Малинською міською радою Житомирської області та Малинським районним судом Житомирської області було організовано захід «ПравоКвест».

У правовому турнірі змагалися вісім команд, які представляли учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Малинської територіальної громади, а саме:

  • команда Гранітненського ліцею Малинської міської ради «Юридичні вояжери»;
  • команда Малинівського ліцею Малинської міської ради «Юридичні тарологи»;
  • команда Малинського ліцею №2 «Де-факто»;
  • команда Малинського ліцею №1 ім. Ніни Сосніної «Астрея»;
  • команда Малинського ліцею №5 «Lex Veritas»;
  • команда Малинського ліцею №4 «Народжені бути правознавцями»;
  • команда Малинського ліцею №3 «Правовий патруль»;
  • команда Малинського ліцею №6 «Lawyers».

На початку заходу до присутніх звернулася з побажаннями наснаги і вдалих змагань голова журі – суддя Малинського районного суду Житомирської області Валентина Хомич.

Під час проведення квесту учасники змагання презентували свої команди у конкурсі «Візитка»; відповідали на різноманітні запитання з правознавства – «Мозковий штурм»; вирішували завдання, використовуючи свої знання на практиці – «Юридична консультація» та «Домашнє завдання», а також капітани команд аналізували афоризми на правову тематику – «Конкурс капітанів».

Оцінювали виступи учасників члени журі: суддя Малинського районного суду Житомирської області Валентина Хомич, помічник голови Малинського районного суду Житомирської області Леся Осадча, завідувач сектору «Малинське бюро безоплатної правової допомоги» Олег Алєксєєв, головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого комітету Малинської міської ради Житомирської області Світлана Тимошенко та юрист централізованої бухгалтерії управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання виконавчого комітету Малинської міської ради Житомирської області Дмитро Герасименко.

За результатами конкурсу кожен з учасників був нагороджений заохочувальними призами, а перемогу здобула команда Малинського ліцею 6 «Lawyers», якій головою Малинського районного суду Володимиром Ярмоленком було вручено головний приз «Правоквесту» - Феміду та символічні подарунки.

«Учасники – ви неймовірні, енергійні, щирі! Нехай вас завжди по життю супроводжує віра у справедливість та верховенство права!», - з такими словами звернувся голова суду до команд.

Усі учасники квесту активно змагалися, показали свої знання з правознавства, проявили власну ерудицію та кмітливість з правових питань.

Отже, правоосвітній захід «Правоквест» допоміг не лише визначити кращих знавців права, а й організувати культурне дозвілля учнів, які, безперечно, отримали нові правові знання та досвід.

Щиро дякуємо всім командам за участь і цікаву гру. Особливу подяку за підготовку учнів висловлюємо викладачам Ганні Маєвській, Ларисі Фещенко, Лесі Ківві, Валентині Єнько, Тетяні Філоненко, Наталії Зданевич, Наталії Джурі та Оксані Савко.

Пресслужба суду